Halvfems - det nødvendige flertal

Halvfems - det nødvendige flertal

Statsminister Lars Løkke Rasmussen

90 folketingspolitikere i et tænksomt øjeblik. Stilhed. Ro. Eftertanke. Jeg har fotograferet dem alle i det splitsekund det tager at blinke. Til pressemøder, under TV-interviews og til Folkemødet. DGI-byens foyer vil under valgkampen fungere som et helle eller et hvilested, hvor man kan søge i ly mens valgkampen buldrer afsted udenfor. Her kan man opleve et flertal af Folketingets politikere i stilhed. Helt uden argumenter og debatter, her er ingen agenda, ingen spindoktorer eller strategiske overvejelser. Ingen ord, kun ro og fred.

I Danmark står ingen over, ingen ved siden af Folketinget. Lovgiverne er vores magthavere. Andre har ypperstepræster, diktatorer eller centralkomiteer, vores magthavere er bare mennesker. Udstillingen fanger denne folkestyrets mest elementære grundpræmis, og minder os om hvor enkelt - og spinkelt - det er.

Ingen på Christiansborg har kendt til projektet mens jeg lavede det, og ingen billeder er arrangeret eller manipulerede. Først når valgkampen er i gang, viser jeg udstillingen frem.

Billedet af statsministeren og 89 andre politikere hænger på udstillingen ‘90’ i DGI-byens foyer tæt ved Københavns Hovedbanegård. Udstillingen vil hænge under hele valgkampen til Folketingsvalget d xx.

Alle Folketingets partier er repræsenteret på udstillingen, som kan ses alle dage fra morgen til aften. Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Et lille udvalg af billederne, udstillingsplakat og -katalog kan ses ved at klikke på pilen til højre.

Maj 2019

Klaus Holsting

Mette Frederiksen (S)

Mette Frederiksen (S)

Uffe Elbæk (AL)

Uffe Elbæk (AL)

Alex Ahrendtsen (DF)

Alex Ahrendtsen (DF)

Johanne Schmidt Nielsen (EL)

Johanne Schmidt Nielsen (EL)

Henrik Sass Larsen (S)

Henrik Sass Larsen (S)

Henrik Dahl (LA)

Henrik Dahl (LA)

Naser Khader (K)

Naser Khader (K)

Ida Auken (R)

Ida Auken (R)

Plakat

Plakat

På plakaten for fotoudstillingen optræder alle 90 politikere der er med på udstillingen. Plakaten koster kr 90,- og kan købes i DGI-byen. Den måler 70X100 og er kvalitetstryk på kraftigt papir.

Den kan også købes her (+ emballage og porto, ialt kr 140,-)

Betal med mobilepay til 20450102 og skriv navn og adresse i beskedfeltet, så sender jeg plakaten med posten så hurtigt som muligt.

Katalog til udstillingen 90

Kataloget indeholder alle billeder der er med på udstillingen 90. Kataloget kan købes med Mobilepay (20450102), skriv navn og adresse i beskedfeltet, så sender jeg kataloget med posten så hurtigt som muligt.

Prisen er 90 kr (+emballage og porto)

ialt kr 140,-