Fotokursus Berlin

Fotokurset Øjnene op af Lommen

Berlin August 2016

                           Øjnene op af lommen!

                                            Et fotokursus i Berlin August 2016                          

Med sin venlige rummelighed, kan man ikke forestille sig et bedre udgangspunkt for et intensivt og lærerigt fotokursus. Intet redskab er bedre end kameraet til at åbne og forstå en by. Du finder ingen by mere fotogen end Berlin så tæt på Danmark.  Velkommen!

Fotokursus i Berlin med fotografen Klaus Holsting

Kurset afholdes af fotografen Klaus Holsting, som har arbejdet ved bl.a. Politiken og Dagbladet Information. Kurset blev holdt første gang i august '15 (se nedenfor)

Kursus 1 afholdes 9.-14. august 2016
Kursus 2 afholdes 16.-21. august 2016
Det får du:
  • 5 dages undervisning (på dansk) i reportagefotografi ved Klaus Holsting
  • Billedredigering i Photoshop (MAC Computer stilles til rådighed)
  • Foredrag
  • Frokost
  • Kaffe, te og frugt
    Kursuspris € 600,-

Med base i lokalerne hos den berømte berlinske fotoskole Neue Schule für Fotografie i Brunnenstrasse, tæt på Alexander Platz, går vi sammen eller alene ud i  byen. Vi fotograferer og møder mennesker vi ellers ikke ville turde nærme os, og mødes på skolen igen, hvor vi diskuterer de billeder vi kommer hjem med.

At fotografere fremmede mennesker er vanskeligt for de fleste. På kurset vil vi bla tale om hvordan man tager styring i situationen, og kommer tæt på mennesker man gerne vil fotografere. Vi skal tale meget om lys og komposition og også lidt om teknik.

På skolen får du stillet en iMac computer med billedbehandlingsprogrammet Photoshop til rådighed gennem hele kurset. Vi vil gennemgå forskellige redigeringsteknikker, og vi vil først og fremmest tale om billederne, hvorfor de ser ud som de gør, om de er gode og hvordan de kan blive bedre. Alle kursister skal hver dag ud i byen og løse fotoopgaver med forskellige temaer. 

Billederne ovenfor er taget ved fejringen af 25 års jubilæet for Berlinmurens fald. (Foto: Klaus Holsting)  

Praktisk omkring fotokurset

Undervisningen foregår på dansk.  Du skal medbringe et digitalkamera, gerne spejlrefleks. 

Der vil maksimalt være 12 kursister pr uge.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage på dette kursus. Kun interesse for fotografi og lysten til at gå på opdagelse i en af verdens mest historiemættede byer med sit kamera, alle kan deltage. Husk det er ikke kameraet der afgør hvordan billedet ser ud. Det gør øjet bagved.

Overnatning står du selv for. Ligesom transporten til Berlin. 
Du er velkommen til at ringe til Klaus på 20450102 hvis du vil vide mere.

Om Klaus Holsting

Jeg har været fotograf siden 1987 og har arbejdet ved en række danske aviser med Dagbladet Information og Politiken som de væsentligste. Jeg har rejst den halve verden tynd som fotograf og har udgivet flere bøger, senest en stor fotobog om Nørreport Station i København.  Har undervist på Danmarks Journalisthøjskole, Fotoskolen Fatamorgana, Kunsthøjskolen på Ærø og er flere gange præmieret ved Årets Pressefoto. Jeg er i Berlin 4-5 gange om året og afholdt dette kursus første gang i august 2015.

 

Kursister fra kurset i august 2015 skrev:

Gitte M:

'Med gode øvelser og konkrete tips fik jeg lært at bruge både mine øjne og mit kamera på en helt ny måde. Og fik masser af inspiration og ideer, når Klaus hver dag gennemgik vores billeder i fællesskab. Alle på holdet var søde og vi havde det sjovt. Det var en helt særlig uge for mig.'

Mette K

'Kurset gav mig præcis det jeg kom efter: Modet til at gå tæt på og fotografere fremmede mennesker, bedre greb om lys, form og baggrund, og ikke mindst teknisk indsigt til at fremhæve det bedste i mine billeder. Alt dette fordi Klaus er en pissedygtig underviser.'

Anders F

'Klaus har en udpræget fingerspidsfornemmelse for det autentiske og velkomponerede fotografi. Jeg opbyggede igennem intensiv træning i Berlins gader, butikker og private lejligheder en ny forståelse af hvad der kendetegner 'det gode fotografi'. Jeg fik nye øjne at se med.  På baggrund af grundig kritik og mit intensive arbejde med at forbedre optagelserne bragte de fem dage mig meget længere end mange måneders arbejde på egen hånd derhjemme.'

 

Et lille udvalg af billeder taget på kurset august 2015