CV

Foto: Hans Skaarup

Foto: Hans Skaarup

Klaus Holsting

Nørre Søgade 45,4.th

1370 K

Tlf  +4520450102

klausholsting@gmail.com

  
2016Reportagerejse til Tanzania for Udenrigsministeriet. Opgaver for Højskoleforeningen, Kulturministeriet, Danmarks Lærerforening, DSB, etc. Underviser ifm Fotokursus Berlin
2015'Helle Hopper'-projektet. Plakater med statsministeren svævende hænges op i København under valgkampen i juni. Underviser ved Kunsthøjskolen på Ærø og starter Fotokursus Berlin.
2014Billeder fra bogen Nørreport Station indgår i Folkeskolens Afgangsprøve for 9.klasse. Beskikkes som censor ved Danmarks Journalisthøjskole. Påbegynder flere filmprojekter, bla for NyNørreport og Danmarks Lærerforening.
2013Rejse til Bolivia for Udenrigsministeriet, dommer ved Palestine Photo Marathon i Ramallah og senere ved Copenhagen Photo Marathon. Udstiller i Galleri Makina, Kroatien
2012Udgiver fotobogen Nørreport Station, udstiller på 200 m perron på stationen, holder en række foredrag om projektet. Vinder 1.pris ved Årets Pressefoto i kategorien ’Årets bedste Hverdagsbillede'. Underviser på Kunsthøjskolen på Ærø.
2011Udsmykker 400 værelser på Hotel Marriott Copenhagen i samarbejde med kunstneren Signe Guttormsen, Vikar på Politiken. Fotograferer for Kulturministeriet, bla officielle billeder af ministeren. Udstiller billeder fra den tyske genforening i et vagttårn i Berlin. Underviser på Kunsthøjskolen på Ærø.
2010 Beskikkes som censor ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Designskolen Kolding og Arkitektskolen Aarhus. Modtager legater fra Statens Kunstfond, Spar Nord, Københavns Kommunes Billedkunstudvalg, Grosserer LF Foghts Fond, Konsul Georg Jorcks Fond, Politikens Fond. Vikar på Politiken, underviser på Kunsthøjskolen på Ærø, udstiller billeder fra Sydafrika på galleri i Kroatien.
2009Reportagerejse til Vietnam for Udenrigministeriet, vikarierer som fotograf ved Politiken. Tager officielle ministerportrætter for Miljøministeriet, Klimaministeriet og Kulturministeriet.
2008Begynder arbejdet med bogprojekt om Nørreport Station. Fotograferer for Weekendavisen ifm. sommerserie. Vikarierer som fotograf ved Politiken
2007Rejser til Afrika og Kina, 3 mdr vikariat på Politiken. Fotograf på bogsamarbejde Poltikens Forlag/Danida ’Turen Går til en Mindre Skæv Verden’
2006Arrangerer udvekslingsprojekt med avisen Al Riyadh i Saudiarabien og Politiken og rejser på det første danske journalistvisum ind i Saudi efter tegninge-krisen. Reportagerejse til Sydafrika med fokus på immigration.
2005Vikariat ved Politiken 6 mdr. Reportagerejse for Udenrigsministeriet til Mali ifm. åbning af ny ambassade.
2004Vikar ved Politiken 6 mdr. Underviser 2 uger på fotokursus arrangeret af World Press Photo i Jakarta, Indonesien.
2003Arrangerer udvekslingsprojekt i Kina. Arbejder i en periode for China Daily i Beijing. Vikar i 9 mdr. ved Politiken.
2002Fotograf ved Dagbladet Dagen. Underviser på Danmarks Jourmalishøjskole
1996 - 2002Fotograf ved Dagbladet Information
1996Udstiller på Fotografisk Center, Kbh, Det Kgl.Biliotek køber 5 værker
1995Udstiller på Nationalmuseet, Københavns Rådhus og 45 biblioteker. Underviser 4 uger på Fotokursus i Dhaka, Bangladesh.
1994Udgiver bogen ’Undskyld, hvor er den hvide Kø?, om det første frie valg i Sydafrika i samarbejde med journalisten Jesper Strudsholm.
1992Rundrejse i EU i forbindelse med Maastricht-traktaten. Arbejder en periode ved det indiske nyhedsmagasin India Today i New Delhi.
1991Udgiver bogen 'Junglen er kun en Drøm', om regnskoven på Borneo. Vinder 1. pris ved Årets Pressefoto.
1990 – 2000Underviser jævnligt på Fotoskolen Fatamorgana.
1989Uddannet fotograf ved DJH i Århus. Tilknyttet fotogruppen 2.maj, Ragnarok og Månedsbladet Press
1988 – 1991Fotograf ved avisen Det Fri Aktuelt, en del af tiden som elev.